EAN Code kopen

EAN code kopen doe je zo.

Hoe kan je een EAN code kopen?

EAN codes koop je heel eenvoudig via onze beveiligde website. Ook kan je hier direct je streepjescodes bestellen.  Deze streepjescodes heb je nodig als je fysieke producten verkoopt.

Bedenk voordat je gaat bestellen, hoeveel EAN codes je nodig hebt. Per uniek product vraag je één code en ook een streepjescode aan.

Verkoop je meerdere eenheden per verpakking?

Dan vraag je voor deze verpakking één EAN nummer aan. Als je meerdere sets verkoopt waarvan de kleur of maat verschilt, dan vraag je wél per verpakking een code aan. De samenstelling van de verpakking is namelijk anders.

Zou je hetzelfde EAN nummer gebruiken dan leest je klant dat hij bijvoorbeeld 3 zwarte t-shirts bij je besteld, maar ontvangt 2 zwarte en 1 wit shirt. Niet helemaal de bedoeling.

Wat kan je met een EAN code?

Voor jou als ondernemer is het EAN nummer een belangrijke code als je mee wilt gaan in de digitale wereld én je eigen bedrijfsproces wilt optimaliseren.

De code zorgt er namelijk voor dat je toegang krijgt tot de online platformen als Ebay, Bol.com, Amazon en Google Shopping. Op deze platformen zit jouw doelgroep ook. Ga je verkopen op deze platformen dan vul je naast de productspecificaties ook de EAN code in de catalogus in. Zo zien klanten wereldwijd dezelfde productinformatie. En weten ze dus wat ze kopen.

Vindbaarheid in zoekmachines

Over bereik gesproken. Met de unieke EAN code is je product ook nog eens goed vindbaar in de zoekmachines Google en Bing. Online platformen kunnen direct de juiste productinformatie tonen aan haar klanten en ze een zo goed mogelijke online ervaring bieden. En dus ook jouw klanten.

Administratie

De code zorgt er ook voor dat je, door de code te scannen, minder administratieve last hebt.  Je kunt de barcodes direct koppelen aan je kassasysteem en daarmee je voorraadadministratie. De codes kan je kwijt in hetzelfde scherm en plek als waar je je productinformatie kwijt kunt.

Hoe voeg ik een barcode toe in mijn webwinkel?

In de beheeromgeving van je webwinkel kan je per product of een reeks van exact dezelfde producten de barcode toevoegen.

Ga hiervoor naar de beheeromgeving. Klik op het wijzigen van het product waar je de barcode van wilt invoeren. Bij de omschrijving van je product voer je de code in. Controleer op alle ingevoerde gegevens juist zijn, of je de juiste afbeeldingen bij de juiste producten hebt toegevoegd en klik vervolgens op opslaan. Nu heb je de barcode gekoppeld aan je product. En is je product klaar om verkocht te worden!

Welke code heb je nodig?

Het Europees artikel nummer bestaat uit 13 cijfers. Voor kleinere producten waar deze code niet op past, zoals bijvoorbeeld lippenstift, nagellak of een pakje kauwgum, wordt een 8-cijferige code toegepast.

In Nederland begint deze code altijd met 87. GS1 geeft deze codes in ons land uit. Het gaat er niet om of jouw product ook in Nederland gemaakt is. De volgende 5 cijfers vormen het nummer dat jij als ondernemer toegewezen krijgt, het bedrijfsnummer. De laatste 5 cijfers duiden jouw unieke product aan. Het laatste cijfer is een controlegetal.

Controleer voordat je online je bestelling plaatst welke soort EAN code je nodig hebt. De cijferreeks met 13 of 8 cijfers. Twijfel je? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Meerdere aanbieders gebruiken dezelfde EAN code

Als je gaat verkopen op internet dan krijg je te maken met meerdere aanbieders. Zij kunnen dezelfde producten aanbieden als jij. Dan kunnen deze aanbieders gebruik maken van de door jou aangevraagde EAN code en daarmee dezelfde productinformatie.

Kan ik zelf een EAN barcode maken?

Als je online informatie opgezocht hebt over EAN codes, dan zul je vast pagina’s tegengekomen zijn die jou de mogelijkheid bieden om zelf barcodes te maken.

Niet doen. Je maakt geen officiële codes en de codes zijn niet geregistreerd met alle gevolgen van dien. Een verkeerd gegeneerde code kan wel eens een heel ander product opleveren dat jij aanbiedt. Leg dat je klant maar eens uit!

Barcode of streepjescode

Als je producten verkoopt in je fysieke winkel, dan hebben de producten streepjescodes nodig. Je kunt deze streepjescodes laten printen of je neemt de streepjescode op in het verpakkingsmateriaal waarin je product zit. Verkoop je een product dan wordt het gescande product direct uit je voorraad gehaald. Daarmee heb je altijd een actueel overzicht van je voorraad.

Let er wel op dat er eisen zijn voor het ontwerp van de stickers voor streepjescodes of het afdrukken op het verpakkingsmateriaal. Hou je daar aan, anders loop je het risico dat je de streepjescode of barcode niet te scannen is. De streepjescodes (barcodes) bestel je direct bij ons. Wij zorgen er voor dat ze voldoen aan de juiste eisen.

Ook voor zelfgemaakte kleding en meubelstukken

Voor zelfgemaakte goederen zoals bijvoorbeeld kleding, sieraden, t-shirts met eigen prints en meubelstukken heb je, per uniek product een EAN code nodig. Omdat jouw producten uniek zijn, ben jij altijd degene die de codes aanvraagt.  Ook voor deze eigen gemaakte producten kan je bij ons een EAN code kopen.

Waar koop je EAN codes?

De codes koop je direct bij ons in. Alle codes die wij afgeven, zijn 100% uniek en bruikbaar op de platformen van onder andere Google Shopping, Bol.com en Amazon. De codes zijn wereldwijd geaccepteerd, je mogelijkheden zijn grenzeloos!

De online platformen

Om jouw producten te mogen verkopen op deze platformen moet je namelijk al je producten inclusief deze code registreren in de catalogus bij het platform naar keuze.
De code en de productomschrijving zijn dan aan elkaar gekoppeld waardoor je klanten direct meer informatie kunnen lezen over jouw producten.

Je EAN code kopen bij ons levert je ook nog een voordeel op. Je betaalt namelijk alleen voor de codes en de eventuele barcodes. Je hoeft geen bedrag per maand te betalen en een percentage van je omzet.

Mijn omgeving

In je winkelmand zie je een overzicht van je bestelde codes en streepjescodes. Afrekenen gaat veilig en snel via IDEAL. Nadat je betaald hebt, ontvang je direct de codes in je mailbox. Maak ook meteen een mijn omgeving aan. Hierin vind alle informatie terug. Je bestellingen maar ook je EAN codes en barcodes. Vanuit de mijn omgeving koop je ook weer makkelijk nieuwe codes bij ons.