EAN-codes voor Bol.com

Alles wat je moet weten over EAN-codes voor Bol.com

Als je van plan bent om producten te verkopen op Bol.com, dan heb je EAN-codes nodig. In deze handige gids leggen we uit wat EAN-codes zijn, waarom ze zo belangrijk zijn voor Bol.com verkopers, en hoe je de juiste EAN-codes voor Bol.com kunt krijgen.

Wat zijn EAN-codes?

EAN betekent “European Article Numbering” en is een unieke code die wordt gebruikt om producten te identificeren en te volgen. EAN-codes worden ook wel GTIN-codes (Global Trade Item Numbers) genoemd, en worden wereldwijd gebruikt in de detailhandel en andere sectoren. EAN-codes zijn 13-cijferige nummers die zijn opgebouwd uit een landcode, een bedrijfscode en een productcode. Elke afzonderlijke productvariant heeft zijn eigen unieke EAN-code.

Waarom zijn EAN-codes voor Bol.com verkopers zo belangrijk?

Bol.com vereist dat alle verkopers die producten op hun platform aanbieden, de juiste EAN-codes hebben voor hun producten. Dit is om ervoor te zorgen dat producten gemakkelijk kunnen worden geĆÆdentificeerd en gevolgd, en om te voorkomen dat er duplicaten van producten op de site worden geplaatst. Als verkoper op Bol.com is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je de juiste EAN-codes hebt voor je producten om aan de vereisten van de site te voldoen.

 

Hoe kun je EAN-codes krijgen voor jouw producten?

Er zijn verschillende manieren om EAN-codes te krijgen voor jouw producten:

  • Koop EAN-codes van een betrouwbare leverancier: Er zijn verschillende bedrijven die EAN-codes verkopen, zoals GS1. Dit zijn officiĆ«le uitgevers van EAN-codes en bieden betrouwbare, unieke codes die worden geaccepteerd door Bol.com en andere detailhandelsplatforms.
  • Koop EAN-codes van derden: Er zijn ook verschillende websites waar je EAN-codes van derden kunt kopen. Het is belangrijk om te controleren of deze codes betrouwbaar en uniek zijn voordat je ze koopt. DirectEANcode.nl is een betrouwbare website.
  • Gebruik bestaande EAN-codes: Als jouw producten al zijn verkocht in de detailhandel, heb je mogelijk al EAN-codes voor jouw producten. Controleer of deze codes nog steeds geldig zijn en kunnen worden gebruikt op Bol.com.

Hoe voeg je EAN-codes toe aan jouw producten op Bol.com?

Als je EAN-codes hebt gekregen voor jouw producten, dan kun je deze toevoegen aan jouw producten op Bol.com. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Log in op jouw Bol.com verkopersaccount.
  2. Ga naar “Mijn aanbod” en selecteer “Producten”.
  3. Zoek het product dat je wilt bewerken en klik op “Bewerken”.
  4. Voer de EAN-code in het veld “EAN” in.
  5. Klik op “Opslaan” om de wijzigingen op te slaan.

Veelgestelde vragen over EAN-codes voor Bol.com

Wat is het verschil tussen een EAN-code en een ISBN-nummer?

Een EAN-code en een ISBN-nummer zijn beide unieke identificatiecodes, maar worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Een EAN-code wordt gebruikt om fysieke producten te identificeren en te volgen, terwijl een ISBN-nummer wordt gebruikt om boeken te identificeren.

Moet ik voor elk product een aparte EAN-code hebben op Bol.com?

Ja, elk product op Bol.com moet zijn eigen unieke EAN-code hebben.

Kan ik dezelfde EAN-codes gebruiken voor Bol.com bij verschillende productvarianten?

Nee, elke individuele productvariant moet zijn eigen unieke EAN-code hebben.

Wat gebeurt er als ik geen geldige EAN-codes voor Bol.com heb voor mijn producten?

Als je geen geldige EAN-codes hebt voor jouw producten op Bol.com, kun je geen producten verkopen op het platform. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste EAN-codes hebt voordat je jouw producten op Bol.com aanbiedt.

Kan ik EAN-codes van Bol.com krijgen?

Nee, Bol.com verstrekt geen EAN-codes aan verkopers. Het is de verantwoordelijkheid van de verkoper om ervoor te zorgen dat ze de juiste EAN-codes hebben voor hun producten.

Conclusie

Als je van plan bent om producten te verkopen op Bol.com, dan zijn EAN-codes een essentieel onderdeel van jouw verkoopstrategie. In deze gids hebben we uitgelegd wat EAN-codes zijn, waarom ze belangrijk zijn voor Bol.com verkopers, en hoe je de juiste EAN-codes voor jouw producten kunt krijgen en toevoegen aan jouw aanbod op Bol.com. We hopen dat deze informatie nuttig is geweest en dat je nu beter voorbereid bent om jouw producten op Bol.com te verkopen.